Over mij

Terug

 
Ik ben geboren op een boerderij in Makkum, met grasland rondom, zover als je kon kijken. Aan de tijd op deze plek heb ik een aantal goede herinneringen.
Veel dieren altijd om je heen, armen vol bloemen plukken in de lente, "trampolinespringen" in de hooiberg en in de tuin onder de sproeier door rennen in de hete zomer.
We leefden in het ritme van de seizoenen en van het werken op een boerderij.
Ik besef me steeds meer, dat ik hier de belangrijke basisvaardigheden voor mijn leven heb opgedaan.
Creativiteit, natuurlijk leven en eenheid met de natuur.
 
sensitiviteit
Al jong leed ik veel verlies, omdat mijn vader overleed toen ik zes jaar was. Ook heb ik vaak geworsteld met mijn sensitiviteit, omdat ik dingen voelde die anderen minder waarnamen en dus ook niet begrepen.
 
Werk
Toen ik op school ging werken als remedial teacher, merkte ik dat sensitiviteit hier een zegen was. Ik kon goed invoelen hoe een kind zich voelde bij het feit niet mee te kunnen komen bij het werk in de klas en ik kon hier begrip voor opbrengen. Daarna gaf het mij de mogelijkheid goed te zien hoe een kind leert en mijn lessen hier goed op af te stemmen.
 
Beweging
Mijn hart lag bij buitenwerken met veel beweging: letters schrijven/oefenen in de zandbak, schrijfdansen (motoriek) in het speellokaal en tafels springen op het plein. Ik merkte dat dit de motivatie van kinderen om te leren niet alleen verhoogde, maar dat het leervermogen van kinderen ook toenam.
 
Praktijk
Na ongeveer tien jaar nam ik de vrijheid om mijn werk op deze manier in eigen praktijk voort te zetten en uit te breiden met het persoonlijk begeleiden van kinderen en hun ouders.
 
Mijn sensitiviteit waardeer ik inmiddels als positief , omdat het mooi en bruikbaar is om kinderen en mensen weer een stapje verder te helpen bij hun vragen. Mijn specialiteit daarbij is te helpen weer in contact te komen met hun eigen natuur en de hulpbronnen in de natuur.
 
In de lessen en begeleiding die ik geef, geef ik mijn vaardigheden van harte door.
Zodat je vooruitkomt in de wereld van meten en weten, doordat je kunt zijn wie je in wezen bent.
 
Terug